Autor: 021.rs; Foto: Snežana Rusović

Novi Sad
05.02.2017.
07:55 > 07:40
Grupa građana "Dva minuta tišine" danas na Trgu slobode organizovaće protest pod nazivom "Zašto nismo bezbedni? - Zaštiti život".
  • Trt

    10.02.2017 11:17
    @
    Činjenica br. 1: niko pošten i normalan se ne druži sa takvim šljamom.
    Činjenica br. 2: pošto su do guše upetljani u takve poslove, snađe ih i sudbina onih koji ih vode.
    Činjenica br. 3: isti takvi do guše upetljani nahvale nastradale kao fine i poštene, jer takvima i sebe smatraju.

    Rezultat: priča o nekakvoj ugroženosti prolaznika i normalnog sveta.
    Rešenje: samo prestaneš o sebi i nastradalima da pogrešno razmišljaš kao o onormalnom svetu i sve će doći na svoje mesto.
  • @Trt

    07.02.2017 13:50
    Ti smatras pogresno i frljas se razmisljanjima i filozofijom. A ja cinjenicama. Eto ne moras da gledas Italiju, Rusiju, Ameriku, Brazil, itd, dovoljno je bivsu nam republiku CG. Prvo su se dugo ubijali samo kriminalci medjusobno.
    Onda se presla granica i poceli su da stradaju njihovi clanovi porodica, kumovi, rodjaci, prijatelji.
    Odmah nakon toga, u vrlo kratkom roku su poceli i slucajni prolaznici, gosti u kaficu/restoranu, itd.
    Dakle kad se jednom predje ta granica i kad strada bilo ko osim direktnih krivaca (nebitno koliko blizak im bio), bukvalno svi neduzni postaju "fair game" i moguca kolateralna steta.
  • Trt

    07.02.2017 10:03
    @@

    Očigledno nisi shvatio sarkazam, dotične uopšte ne smatram nedužnima, već voljnim i svesnim saučesnicima.

    Te priče kako su se siroti našli samo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme piju vodu samo među naivnima i onima koji lažu sebe ili druge.
  • Branko

    07.02.2017 06:38
    Veselina Maslese 118
    Sta vredi kad se primitivci bahate prete pistoljima prete ubistvom a Policija nista nije uradila sud jos manje. Znaci treba uzeti stvar u svoje ruke uhvatiti kretene i nauciti ih lekciji naravno sa jacim prijateljima. Ima uvek jaci. Dva brata iz Prnjavora rodom primtivizam izvode godinama u nasoj ulici bahate se dice se nasiljem i provociranjem komsija sve dok nisu naletili na mene. Ja se jos uvek ne bavim sa njima necu da se spustam na njihov Prnjavorski nivo dao sam advokatima sudu pa cemo da vidimo sta ce da urade. Kad oni ne urade znate onu staru poslovicu sve se vraca sve se placa ima jacih od tih kretena pa ce nauciti lekciju na ocito jedini nacin kojim se ovakvi bahati mogu nauciti. Vec su dolazila dva druga da ih nalupaju ali reko sam NE. Necemo na njihov nacin nivo primitivizma provincialaca bez skole bez mozga. Njihov deda mi dodje i kaze: znas sinko reko sam mom unuku zasto je isao kupovati BMW 3000 kubika umesto da je te pare dao deci za skolovanje a on mu reko: ja cu uvek imati veci, bolji skuplji auto od njega i ako on kupi skuplji ja cu uvek nabaviti veceg. hahahaha jel treba komentar deda par meseci pre nego je umro. Onda tuzilastvo korumpiranog Policajca nije pozvalo na sud i vec 2 godine pokusavaju da zataskaju kao sto su pokusali na Stanici Detelinara pa smo prijavili INternoj MUPa i smenili komandira i cajota izbacili. Sad smo priajvili i zamenika tuzioca koji po zakonu u 6 meseci mora da digne ili opusti tuzbu a nije. Pa idemo do kraja. Dosta nasilja.
  • @Trt

    06.02.2017 14:19
    "Bukvalno" neduzni i neduzni su jedno te isto. Krivi su samo kriminalci, svi ostali su neduzni. Da li se ko i s kim druzi je potpuno nebitno.

    U kriminalnim obracunima postoji velika razlika/granica izmedju toga kad su samo kriminalci zrtve i kad se tu nadju i clanovi porodice, prijatelji, partneri, poznanici i sl.
    Kad se ta granica jednom predje, izmedju rodjaka, prijatelja, partnera, poznanika i slucajnih prolaznika, gostiju za susednim stolom i sl. nema razlike, svi imaju veliku sansu da postanu zrtve
  • Trt

    06.02.2017 10:00
    @@brana

    Čovek je mislio da nabrojimo nekog bukvalno nedužnog, a ne "malo se druži s razbojnicima i ubicama, ali nije on takav."
  • /

    06.02.2017 09:34
    /
    pa ns je glasacka masina i leglo svog zla zadnjih 30g
    od ljudi koje je udba sakupila ovde ne ocekujte podrske i solidarnost.

    zar stvarno mozete ocekivati da iko promeni onoga ko ga je doveo i dao mu radno mesto, trziste ili ga ne proganja za kriminalne aktivnosti

  • Božidar

    05.02.2017 20:49
    Prognoza
    @Nindza Kornjacelone
    Tvoj komentar ispade suvise optimistican, doslo jedva petnaestak ljudi.
  • @brana

    05.02.2017 18:40
    Samo u ptotekla 2 meseca njih dvoje - Teodora i Dario
  • @Nindza Kornjacelone

    05.02.2017 15:40
    U pravu si, apsolutno. Ostrašćen sam, komentarišem, i ne pada mi na pamet da odem tamo. Ne, bez nekoliko hiljada sa mnom.
    Po prirodi sam prilično glup, i poslednji put kada sam mislio da radim pravu stvar - uništio sam Vojvodinu.
    Nadam se da je sada jasno, da nema revolucije bez slikara koji će je bojiti.
  • Perica

    05.02.2017 14:50
    #####
    Ne zaboravite i malu Barbaru Vitez iz Sente za kojom i Interpol traga...
  • Nindza Kornjacelone

    05.02.2017 12:31
    Danas ćete imati demonstraciju NS mentaliteta. Na 021 su svi kivni na vlast i na stanje u državi, a na protestu neće biti više od 40 ljudi.Recimo, poznajem dva drugara koji ostrašćeno komentarišu po vašem sajtu ( jedan to čak i radi za jednu opozicionu stranku), kad ih budem pitao da li su bili na protestu, reći će "Šta ću ja tamo, ja ne mogu ništa da prenim". Isto tako će biti i za izbore, neće glasati (čak i ovaj što botuje za stranku), većina Novosađana neće glasati, jer ih mrzi da idu uz izgovore, "Svi su isti", "Svi kradu".... Kad je Bećkovićka napustila B92, imala je niz tribina po gradovima, i u NS je žena lepo rekla da se politička podrška svela na hashtag#, na twitter i na komentare. Nesposobni Novosađani.Minuse molim.
  • Dragana Janković

    05.02.2017 11:09
    Bez naslova
    Pravda za Aleksu je pravno završena pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu krajem 2016. protiv odgovornih iz OŠ "Sreten Mladenović Mika" u odštetnom zahtevu u vezi teških propusta u radu i kako sud kaže, kao primer svima ! Osuđeni su na 2.000.000 dinara.
    Isti su 2012. osuđeni i na 600.000 dinara !
    Ove kazne su platili svi građani R.S , plaćena iz budžeta !
    - 2012. prosvetna inspekcija grada ali i Zaštitnik građana su takođe utvrdili teške propuste u radu i naložili odgovornima disciplinske postupke. Iste su odbili, u više navrata !
    - 2012. na Višem sudu u Nišu osuđeni su i maloletnici koji su maltretirali Aleksu, samo za dela kada su imali više od 14 godina. Odgovorni iz škole su im mimo toga dali petice iz vladanja !
    Odgovorni i osuđeni iz ove škole bez ikakvih problema i dalje rade u ovoj školi i čak napreduju u svojim karijerama !
    U nacrtu novog zakona o osnovama vaspitanja i obrazovanja u delu vezanim za nasilje u školama gotovo u potpunosti je preuzet predlog iz Aleksinog zakona s tim da su kazne oštrije. Ne znamo da li će se taj deo zakona zvati Aleksin zakon ? Imajući u vidu prethodno izražavam sumnju jer se bojim da će nadležne time podsećati na kriminalne radnje i izbegavanje odgovorodgovornih u prosveti, pokušaj zataškavanja ovog slučaja od odgovornih u niškoj prosveti !?
    Podržavama borbu Vukašinove porodice ali ih i upozoravam da čak i ako budu pravno uspeli u svojoj-našoj borbi, pitanje primene pravne odluke je na onima koji su istu opstruisali !
  • Tomi

    05.02.2017 11:01
    @brana

    Evo mene su vise puta zaustavljali u centru grada citaj: ispred MILETICA da mi uzmu pare.Drugare i mene pesnicili u Dunavskom jer im je smetalo sto ne sedimo na klupi, mog brata prebili ispred kucnog praga jer ne navija ni za koga, skineri mu ugasili cigaretu ispod oka...
    Pritom, ni on ni ja ne pratimo sport, ne ku***mo se kad izadjemo, a ni ne izgledamo nesto bogato pa da nam uzimaju neke silne pare.
    Nakon takvih desavanja nisam imao hrabrosti neko vreme da izlazim sa drustvom.
  • brana

    05.02.2017 10:05
    Zasto
    Sta oce ovi..evi iskreno zivim u novom sadu i pitpuno sam siguran, nikom nisam pridao drogu i nisam nikog ubio. Nemam zasto da protestvujem. Nacedite mi bilo koji incident u novom sadu da je stradao u obracunu mafije neko neduzan..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna